Klantenservice

Hoe kunnen we je helpen?

9.2


10
309>

Veelgestelde vragen over drukwerk: alle antwoorden op een rij

Wat zijn de opties voor het ontwerp van mijn boek?

We hebben verschillende soorten papier voor de binnenpagina’s en karton voor de omslag. Ook zijn er diverse toepassingen voor het verfraaien van de omslag. Omdat er zoveel mogelijkheden zijn, hebben wij in de offerteaanvraag niet alle opties weergegeven.

Hoe lang duurt het drukken van het proefschrift?

Het proces kan drie tot vijf weken duren, afhankelijk van de specificaties van jouw bestelling en van diensten als opmaak en ontwerp. Uiteraard kan dit proces worden versneld. Voor een snellere levering kan je contact met ons opnemen. Op deze pagina bieden wij ook een hulpmiddel waarmee wij je een indicatie kunnen geven van de levertijd.

Hoe moet ik mijn proefschrift aanleveren voor lay-out?

De tekst ontvangen wij graag in een Word document.

Welke onderdelen kan ik laten stylen in de lay-out?

Bij onze Volledig (Plus) en totaalpakketten kun je het complete proefschrift van A tot Z laten stylen. Denk hierbij aan:

  • Lettertype
  • Grootte en regelafstand
  • Gebruik van kopjes
  • Kop- en voettekst
  • Inhoudsopgave
  • Referenties
  • Tabellen
  • Bladwijzers
  • Titelpagina’s hoofdstukken

Hoe lever ik mijn figuren en afbeeldingen aan?

De figuren kun je als referentie in het Word document laten staan. Graag ontvangen wij deze ook los, zo dicht mogelijk bij de bron om kwaliteit te behouden. Dit kunnen diverse bestandsformaten zijn. Voorbeelden zijn een PDF of TIFF document.

Welke kwaliteit hebben mijn figuren nodig?

Optimaal hebben we afbeeldingen en figuren in een kwaliteit ofwel resolutie van 300 DPI. Het is ook mogelijk figuren als vector in hun bron aan te leveren. Dit zijn bijvoorbeeld EPS documenten of EMF uit powerpoint.

Hoe lever ik tabellen aan?

Tabellen kun je gewoon in het Word document laten staan. Dit moeten wel echte tabellen zijn, opgebouwd uit rijen en cellen. Deze kunnen wij in onze software importeren om deze vervolgens een gewenste styling te geven.

Hoe lang duurt een lay-out?

Dit is afhankelijk van de pakketkeuze en creativiteit die nodig is. Onze standaard pakketten kosten enkele werkdagen. Onze Volledig (Plus) en totaalpakketten kunnen wel 2-3 weken duren. Check onze planning-tool voor een idee van de complete procesduur.

Hoe kan ik mijn wensen overdragen?

Afhankelijk van de pakketkeuze hebben wij templates en voorbeelden beschikbaar. Samen met de designer kun je de wensen inventariseren. Deze wensen worden uitgewerkt tot een lay-out concept.

Ik heb een specifiek idee, hoe ga ik daarmee om?

Wij hebben zowel in-house als externe designers waar we mee samenwerken. Wij kunnen voor je bepalen wie het beste bij je wensen en ideeën zal passen.

Hoeveel correcties kan ik aangeven?

Binnen onze pakketten is een ruimte van 30 minuten gereserveerd voor auteurs correcties. Dit kunnen bijvoorbeeld spelfouten of andere inconsistenties zijn. Wij raden aan het Word document goed te controleren alvorens je deze toestuurt. Dit scheelt in correcties, maar ook tijd bij controle van het concept en de volledige lay-out.

Is boek drukken in kleine oplage mogelijk?

Wij kunnen boeken drukken in kleine oplagen. In zowel softcover als hardcover uitvoering.

Hoe moet ik mijn boek aanleveren?

Als PDF-bestand. Meer informatie vindt je in onze handleiding.

Hoe lang duurt het proces voor het boek drukken?

Het proces kan 2 tot 4 weken duren. Dit is afhankelijk van specificaties van je order en services als lay-out en ontwerp. Uiteraard zijn er mogelijkheden om dit te versnellen, neem hiervoor contact met ons op.

Wat zijn de kosten voor boek drukken?

De kosten voor boeken drukken zijn afhankelijk van je wensen als oplage, aantal pagina’s, extra diensten etc. Als je bij ons een offerte aanvraagt nemen wij contact op om de kosten te bespreken, gebaseerd op deze wensen.

Wanneer kom ik in aanmerking voor groepskorting?

Vanaf 5 personen kom je al in aanmerking voor groepskorting. De hoogte van de korting is afhankelijk van het aantal personen in de groep. Neem contact op met je thesisspecialist voor meer informatie.

Hoe kan ik een ISBN aanvragen?

Als je het proefschrift wilt registreren is een ISBN nodig. Je komt met dit nummer terecht in een wereldwijd erkende database.

Geef deze wens aan bij de offerteaanvraag voor het drukken van je proefschrift. We hebben wat informatie van je nodig waarmee we de aanvraag in kunnen dienen. De kosten voor ISBN aanvraag zijn € 25 excl. 9% BTW.

Hoe gaat het verzenden en leveren in zijn werk?

Na de productie verpakken we de boeken handzaam in dozen. Wij verzenden deze met een overnight bode. Deze service haalt de proefschriften een werkdag voor de besproken leverdatum. De volgende dag leveren ze de proefschriften tussen 9:00 en 17:00. Levering is doorgaans aan de Universiteit. Dat is praktischer, omdat iemand aanwezig moet zijn tijdens kantooruren.

Kan ik nog wijzigingen aanbrengen na ontvangst proef?

Het doel van de proef is om deze te controleren en de nodige wijzigingen te kunnen maken. Binnen een planning houden we er rekening mee dat je hier de tijd voor neemt. We zien na controle graag je akkoord of definitieve bestanden tegemoet.

Krijg ik een proef te zien van mijn proefschrift?

Je ontvangt tijdens het proces een proef van het proefschrift. Standaard is dit een papieren proef, waar je de kwaliteit en inhoud kunt controleren. Als het om een spoedlevering gaat of je bent niet in de gelegenheid een papieren proef te ontvangen, sturen wij een digitale PDF proef per email. Hier worden afspraken over gemaakt tijdens het plannen van je order.

Ik maak het omslag zelf, hoe bereken ik de rugdikte?

Wij hebben hiervoor een mooie rekentool op onze klantenservice pagina > bereken rugdikte

Wat voor mogelijkheden zijn er voor de uitstraling van mijn proefschrift?

Wij hebben diverse soorten papier voor het binnenwerk en karton voor het omslag. Ook zijn er toepassingen mogelijk om het omslag te verfraaien. Omdat wij erg veel mogelijkheden aanbieden, hebben wij binnen de aanvraag van een offerte niet alle opties weergegeven. Mocht je alle mogelijkheden willen doornemen, dan kun je altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.

Je kunt met de offerteaanvraag ook onze handleiding aanvragen. Hierin zijn onze basis papiersoorten als voorbeelden aanwezig. Ook heeft het omslag van deze handleiding wat toepassingen op het omslag verwerkt.

Kan ik mijn proefschrift laten vormgeven?

Dat is zeker mogelijk. Op onze lay-out pagina kun je onze aangeboden pakketten bekijken.

Waar kan ik mijn bestanden naartoe sturen?

Je krijgt met de order inloggegevens naar ons portaal, waar je ook bestanden aan kan leveren.

Kan ik mijn proefschrift op A4-formaat aanleveren?

Dit kunnen wij prima gebruiken. Het PDF wat je aanlevert verkleinen wij tot 81%, naar het proefschrift formaat van 17 x 24 cm. Meer uitgebreide informatie hierover staat ook in onze handleiding.

Hoe moet ik mijn proefschrift aanleveren?

Als je zelf het proefschrift maakt, ontvangen wij de bestanden graag als PDF. Dit wordt uitgelegd in onze handleiding. Software en instructies zijn ook beschikbaar op onze klantenservice pagina.

Als je interesse hebt in een proefschrift lay-out, zijn er afwijkende specificaties. Kijk hiervoor op ons lay-out pagina voor de voorwaarden en mogelijkheden.

Wat zijn de kosten voor proefschrift drukken?

De kosten voor proefschrift drukken zijn afhankelijk van je wensen als oplage, aantal pagina’s, extra diensten etc. Als je bij ons een offerte aanvraagt nemen wij contact om de kosten te bespreken, gebaseerd op deze wensen.

Hoe langt duurt het proces voor het proefschrift drukken?

Het proces kan 3 tot 5 weken duren. Dit is afhankelijk van specificaties van je order en services als lay-out en ontwerp. Uiteraard zijn er mogelijkheden om dit te versnellen, neem hiervoor contact met ons op. Op deze pagina is ook een tool waarmee we een indicatie van de leveringsduur geven.