Proefschrift ontwerp

Jouw proefschrift als creatief ontwerp

9.2

10 309>

Proefschrift ontwerpen?

Een proefschrift ontwerpen is een vak apart. Er is namelijk een goede visuele vertaling van de inhoud nodig.

Ridderprint heeft een eigen studio en een extern netwerk van professionele designers. Zo maken we de juiste match met de professional die bij je past.

Wij leveren een creatief proefschrift ontwerp voor de omslag en lay-out. Zodat jij kunt focussen op de inhoud.

De pakketten

LAY-OUT | Binnenwerk: Volledig

€ 525
 • A tot Z lay-out van het binnenwerk
 • Tot 30 tabellen

De complete lay-out van A tot Z op basis van je wensen. Er zijn voorbeelden beschikbaar om een keuze uit te maken.

Heb je meer dan 30 tabellen, kies dan voor het Volledig Plus pakket.

De volgende elementen kunnen bepaald worden voor de lay-out:

– Lettertype, -grootte en regelafstand
– Gebruik van kopjes
– Kop- en voettekst
– Inhoudsopgave
– Referenties
– Tabellen
– Bladwijzers
– Titelpagina’s hoofdstukken

LAY-OUT | Binnenwerk: Volledig Plus

€ 625
 • A tot Z lay-out van het binnenwerk
 • Meer dan 30 tabellen

De complete lay-out van A tot Z op basis van je wensen. Er zijn voorbeelden beschikbaar om een keuze uit te maken.

Heb je minder dan 30 tabellen, kies dan voor het Volledig pakket.

De volgende elementen kunnen bepaald worden voor de lay-out:

– Lettertype, -grootte en regelafstand
– Gebruik van kopjes
– Kop- en voettekst
– Inhoudsopgave
– Referenties
– Tabellen
– Bladwijzers
– Titelpagina’s hoofdstukken

LAY-OUT | Binnenwerk: Standaard PDF

€ 100 per element
 • Toevoegen van elementen aan je PDF-bestand
 • Tot 3 lay-out elementen mogelijk

Je hebt zelf een complete lay-out gemaakt, maar wilt toch wat toevoegen? Dat is mogelijk met dit pakket. Je levert een compleet PDF-bestand aan. Wij kunnen aan dit PDF-bestand tot 3 lay-out elementen toevoegen.

Je kunt een styling kiezen voor de volgende 3 lay-out elementen:

 1. Bladwijzers (hoofdstuknummers aan de zijkant van je pagina’s)
 2. Kop- en voettekst
 3. Titelpagina’s hoofdstukken

LAY-OUT | Omslag: Standaard

€ 100
 • De lay-out van het omslag naar je wensen, met aangeleverde tekst en beeldmateriaal.

Je hebt zelf foto’s en tekst, maar niet de kennis om een omslag te maken? Dan is dit pakket de uitkomst. 

We voegen je materiaal samen tot een technisch correct omslag. Je kunt aanvullende wensen opgeven als kleurgebruik, soort lettertype etc.

Zoek je een passende afbeelding, dan kan dit op websites als www.shutterstock.com. Mocht je hier wat vinden, dan kunnen wij de afbeelding(en) voor je aanschaffen. De kosten hiervoor worden doorberekend.

LAY-OUT | Omslag: Ontwerp

€ 300
 • Compleet ontwerp van het omslag in samenwerking met een grafisch ontwerper

Je wilt een uniek omslag? Dat is dit pakket voor jou! In samenwerking met een designer werk je een concept uit tot een maatwerk omslag.

In overleg zorgen wij voor een passende designer. In een gesprek met de designer bespreek je een concept om iets unieks te creëren.

Kwaliteit

Meer dan 25 jaar ervaring vind je terug in de kwaliteit van onze service en diensten. Proefschrift ontwerp in hoogwaardige kwaliteit. De nieuwste technieken met scherpe en heldere afdrukken. Eigen designstudio en mooie samenwerkingen.

Persoonlijke aandacht

Ridderprint is dé specialist in proefschrift lay-out en ontwerp! Wij streven naar 100% klanttevredenheid. Om dit te bereiken, verzekeren wij onze klanten van flexibiliteit en een optimale persoonlijke begeleiding.

Budget

Het maximale uit je budget? Wij bieden brede diensten en oplossingen voor proefschrift layout en ontwerp. Van standaard tot volledig maatwerk. Dit met persoonlijke aandacht en goed advies.

Proefschrift lay-out?

1. Intake gesprek

Je neemt het besluit met ons samen te werken. Wij sturen je dan alle aanvullende informatie over de proefschrift lay-out en gaan de order inplannen. Er volgt een intake met een designer, om je wensen van het proefschrift ontwerp en aanlevering van bestanden door te nemen.

2. Proefschrift ontwerp

Nadat de wensen voor de proefschrift lay-out zijn bepaald, wordt er een concepthoofdstuk gemaakt. Nadat je akkoord bent met de lay-out en styling wordt de rest verwerkt. Tussentijds ontvangt je de proefschrift lay-out ter controle waarin je ook de nodige correcties kunt aangeven.

3. Proefdruk beoordelen

Na afronden van de proefschrift lay-out ontvang je de proef welke je kunt controleren op inhoud en kwaliteit. Er wordt een informatief kaartje meegestuurd, met wat uitleg over de proef. Na controle kun je eventuele correcties voor het proefschrift ontwerp doorgeven aan de designer. We werken dan toe naar een akkoord voor productie.

4. Productie en levering

Je ontvangt een productiebevestiging waarin je alle gegevens van de order nog een keer kunt controleren. Na je akkoord gaan we aan de slag met de productie. Deze levering gaat met een overnight zending en wordt binnen kantooruren geleverd op het afgesproken adres.

Ontvangen bestanden
..
Lay-out proces
..
Sturen proef
..
Akkoord productie
..
Levering
..

Veelgestelde vragen

Hoe moet ik mijn proefschrift aanleveren voor lay-out?

De tekst ontvangen wij graag in een Word document.

Welke onderdelen kan ik laten stylen in de lay-out?

Bij onze Volledig (Plus) en totaalpakketten kun je het complete proefschrift van A tot Z laten stylen. Denk hierbij aan:

 • Lettertype
 • Grootte en regelafstand
 • Gebruik van kopjes
 • Kop- en voettekst
 • Inhoudsopgave
 • Referenties
 • Tabellen
 • Bladwijzers
 • Titelpagina’s hoofdstukken

Hoe lever ik mijn figuren en afbeeldingen aan?

De figuren kun je als referentie in het Word document laten staan. Graag ontvangen wij deze ook los, zo dicht mogelijk bij de bron om kwaliteit te behouden. Dit kunnen diverse bestandsformaten zijn. Voorbeelden zijn een PDF of TIFF document.

Welke kwaliteit hebben mijn figuren nodig?

Optimaal hebben we afbeeldingen en figuren in een kwaliteit ofwel resolutie van 300 DPI. Het is ook mogelijk figuren als vector in hun bron aan te leveren. Dit zijn bijvoorbeeld EPS documenten of EMF uit powerpoint.

Hoe lever ik tabellen aan?

Tabellen kun je gewoon in het Word document laten staan. Dit moeten wel echte tabellen zijn, opgebouwd uit rijen en cellen. Deze kunnen wij in onze software importeren om deze vervolgens een gewenste styling te geven.

Hoe lang duurt een lay-out?

Dit is afhankelijk van de pakketkeuze en creativiteit die nodig is. Onze standaard pakketten kosten enkele werkdagen. Onze Volledig (Plus) en totaalpakketten kunnen wel 2-3 weken duren. Check onze planning-tool voor een idee van de complete procesduur.

Hoe kan ik mijn wensen overdragen?

Afhankelijk van de pakketkeuze hebben wij templates en voorbeelden beschikbaar. Samen met de designer kun je de wensen inventariseren. Deze wensen worden uitgewerkt tot een lay-out concept.

Ik heb een specifiek idee, hoe ga ik daarmee om?

Wij hebben zowel in-house als externe designers waar we mee samenwerken. Wij kunnen voor je bepalen wie het beste bij je wensen en ideeën zal passen.

Hoeveel correcties kan ik aangeven?

Binnen onze pakketten is een ruimte van 30 minuten gereserveerd voor auteurs correcties. Dit kunnen bijvoorbeeld spelfouten of andere inconsistenties zijn. Wij raden aan het Word document goed te controleren alvorens je deze toestuurt. Dit scheelt in correcties, maar ook tijd bij controle van het concept en de volledige lay-out.

Wat voor mogelijkheden zijn er voor de uitstraling van mijn proefschrift?

Wij hebben diverse soorten papier voor het binnenwerk en karton voor het omslag. Ook zijn er toepassingen mogelijk om het omslag te verfraaien. Omdat wij erg veel mogelijkheden aanbieden, hebben wij binnen de aanvraag van een offerte niet alle opties weergegeven. Mocht je alle mogelijkheden willen doornemen, dan kun je altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.

Je kunt met de offerteaanvraag ook onze handleiding aanvragen. Hierin zijn onze basis papiersoorten als voorbeelden aanwezig. Ook heeft het omslag van deze handleiding wat toepassingen op het omslag verwerkt.

Kan ik mijn proefschrift laten vormgeven?

Dat is zeker mogelijk. Op onze lay-out pagina kun je onze aangeboden pakketten bekijken.

Meer vragen

Werk waar we trots op zijn