Van papier tot bos

Ons initiatief voor duurzaamheid

9.2

10 309>

Zorgvuldig omgaan met de aarde

Als organisatie hebben we de opdracht om zorgvuldig om te gaan met de aarde. Wij nemen onze verantwoordelijkheid in onze rol als drukker en zoeken continu naar nieuwe productiemiddelen en productiemethoden. Steeds schoner, steeds milieuvriendelijker.

Trees for all

Ridderprint gaat voor CO2-Neutraal

Wij hebben de footprint van onze organisatie in kaart gebracht en willen structureel de CO2-uitstoot compenseren op een duurzame en maatschappelijk verantwoorde manier. Dat doen wij via het gecertificeerd project ‘Van Papier tot Bos’ van stichting Trees for All.

Van Papier tot Bos

Ridderprint investeert in bosbouw met het project ‘Van Papier tot Bos’. Met het eigen bedrijfsbos leveren wij een tastbare bijdrage aan onze toekomst. 

Bij elke order investeren wij € 15,- richting het project om deze in de toekomst uit te kunnen breiden. 

Samen met de projectpartners van Trees for All, het Limburgs Landschap en Staatsbosbeheer is dit jaar gestart met de vergroening van de Provincie Limburg! Op verschillende locaties in Limburg is dankzij de bijdrage van verschillende donateurs en partners nieuw bos geplant. Vrijdag 11 december 2020 is samen met het Limburgs Landschap de start van een prachtig nieuw bos nabij Venlo gevierd.

ISO 14001

Wij stellen ons ten doel om de invloed van onze activiteiten op het milieu te verminderen en onze business op duurzame wijze uit te bouwen. Dit doen we aan de hand van het milieumanagementsysteem ISO14001. Ons productieproces voldoet aan de gestelde voorwaarden. Van inkoop van papier, inkt en wasmiddelen tot verzending.

FSC®-Papier

Wenst u uw drukwerk op milieuvriendelijk papier? Dat kan! We zijn FSC-gecertificeerd. Dat betekent dat wij papier voor u kunnen inkopen waarvan de grondstof afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen. Als u hiervoor kiest, dan drukken wij het FSC-logo af op uw drukwerk.

CO2 Voetafdruk-certificaat

We kunnen voor u ook de CO2-voetafdruk berekenen. We gaan dan na hoeveel CO2-uitstoot het heeft gekost om uw opdracht te realiseren. U kunt deze uitstoot dan compenseren in de vorm van het planten van een boom. Dankzij het CO2-certificaat maken we samen continu werk van C02-reductie.